Kia odhaľuje štýlovú edíciu Sportage Black Edition

Kia odhalila štýlovú edíciu Sportage Black Edition s atraktívnymi lesklými čiernymi exteriérovými prvkami. Výroba Kia Sportage Black Edition sa začala v závode Kia Motors Slovakia v Tepličke nad Váhom v priebehu mesiaca november. Predaj v Európe začne v decembri 2020.

„Toto je prvý model z edície Black Edition, ktorý Kia v Európe predstavuje. Ponúka štýlové doplnky, ktoré sú oživením vzhľadu modelu Sportage a ponúkajú zákazníkom viaceré možnosti prispôsobenia. Model Sportage je jedným z najlepšie predávaných modelov v Európe a prezentuje všetky hodnoty značky Kia – skvelý dizajn, inovatívne technológie a vysokú kvalitu,“ povedal Emilio Herrera, prevádzkový riaditeľ Kia Motors Europe.

Sportage Black Edition si zachováva elegantný dizajn klasického crossoveru Sportage, ktorý je vylepšený exkluzívnymi lesklými čiernymi akcentmi na vozidle a ktoré mu dodávajú výrazný a asertívny nový vzhľad. Patrí medzi ne aj nový rám mriežky prednej masky chladiča, predné a zadné ochranné lišty, svetlomety, predné hmlové svetlá a čierne lesklé strešné lyžiny.

Sportage Black Edition má tiež nové zatmavené logá Kia vpredu a vzadu. Malý strieborný nápis Sportage bol nahradený veľkým lesklým čiernym nápisom umiestneným do stredu dverí batožinového priestoru. Povrchovo upravené 17-palcové disky z hliníkovej zliatiny sú tiež v čiernej farbe s tmavými stredovými krytmi loga Kia. Chrómové kľučky dverí boli nahradené kľučkami vo farbe karosérie.

Limitovaná edícia modelu Sportage Black Edition je k dispozícii so siedmimi farbami exteriéru, ktoré ladia s jeho tmavším a sebavedomým novým vzhľadom. V interiéri sa edícia Sportage Black Edition vyznačuje prémiovým textilným čalúnením, kožou potiahnutým volantom, riadiacou pákou a lakťovými opierkami vo dverách.

Už v základnej verzii modelu Sportage Black Edition ponúkne zákazníkom vysokú úroveň vybavenia, vrátane predných a zadných parkovacích senzorov. Sportage Black Edition je sériovo vybavený množstvom komfortných a bezpečnostných technológií, ako aj elektricky nastaviteľnou bedrovou opierkou v sedadle vodiča, elektricky sklápanými spätnými zrkadlami s LED smerovkami, dažďovým senzorom, automaticky stmievateľným spätným zrkadlom a dvojzónovou automatickou klimatizáciou.

Informačno-zábavný systém je vybavený najnovším 8-palcovým dotykovým displejom a informačným systémom UVO Connect Phase II ako aj Apple CarPlay a Android Auto. Pre ešte väčšie pohodlie systém ponúka celý rad funkcií „pripojeného automobilu“, ktorý zobrazuje informácie ako ceny pohonných hmôt a poloha blízkych čerpacích staníc, dostupnosť parkovacích miest ako aj aktuálne dopravné informácie v reálnom čase.

Benzínové a mild-hybridné naftové motory prinesú nízke emisie a prevádzkové náklady. Sportage Black Edition bude v závislosti od trhu zákazníkom k dispozícii až s piatimi variantmi motorov. Benzínový motor 1,6 T-GDi poskytuje výkon 177 k a krútiaci moment 265 Nm, zatiaľ čo atmosférický motor GDi s objemom 1,6 l poskytuje krútiaci moment 161 Nm. Sportage Black Edition ponúkne aj tri varianty svojho 1,6-litrového naftového „Smartstream“ motora. Dve konvenčné naftové verzie poskytujú buď 115 k a 280 Nm alebo 136 k a 320 Nm. Treťou možnosťou, je nový 1,6-litrový naftový motor v kombinácii so 48V batériou - mild-hybridný pohon Kia EcoDynamics+, ktorý ponúka výkon 136 k a 320 Nm.

V závislosti od hnacieho ústrojenstva bude Sportage Black Edition k dispozícii s pohonom predných alebo všetkých kolies, so šesťstupňovou manuálnou ako aj sedemstupňovou dvojspojkovou automatickou prevodovkou.