Kia podpísala memorandum o porozumení, aby ponúkla vozidlá PBV vodičom na platforme Uber

Spoločnosť Kia Corporation a Uber podpísali memorandum o porozumení (MoU) na tohto týždňovom veľtrhu spotrebnej elektroniky (CES) v Las Vegas, ktorým sa zaviazali k spolupráci na plánovanom vývoji a nasadení PBV vozidiel Kia.

Cieľom je vylepšiť ponuku elektrických vozidiel dostupných na mobilnej platforme Uber a podporiť globálneho lídra v oblasti poskytovania jázd pri dosahovaní jeho cieľa nulových emisií do roku 2040. Partnerstvo sa bude snažiť vyrobiť PBV vozidlá Kia optimalizované pre vodičov a flotily ako súčasť stratégie Kia "Platform Beyond Vehicle" v tejto oblasti trhu mobility.

„Vozidlá PBV budú zohrávať kľúčovú úlohu pri prispôsobení mobility a spoluprácou s Uberom chce Kia priniesť priemyselne najlepšiu technológiu s pokročilým softvérom a službami na zlepšenie zážitku z jazdy na požiadanie," povedal SeungKyu (Sean) Yoon, prezident a CEO spoločností Kia North America a Kia America.

„Vodiči na platforme Uber budú mať tiež možnosť vybrať si vozidlá Kia s komplexným balíkom služieb, ktoré uľahčia elektrifikáciu a pomôžu dosiahnuť udržateľné ciele spoločností Kia a Uber."

Zámerom spolupráce je, aby Kia identifikovala optimálne špecifikácie pre modely PBV s možnou ďalšou integráciou technológie a služieb pre prospech vodičov a používateľov služieb jazdy na požiadanie. Ciele partnerstva sa tiež rozširujú na vytvorenie konceptov a výrobu vozidiel PBV prispôsobených potrebám vodičov, ktorí využívajú platformu Uber.

„Vozidlá PBV budú zohrávať kľúčovú úlohu pri transformácii mobility. Táto spolupráca zlepší vývoj PBV vozidiel Kia optimalizovaných pre potreby vodičov a používateľov," povedal Sangdae Kim, vedúci oddelenia PBV v spoločnosti Kia. „Zameriame sa na pokročilý softvér a služby s integráciou interaktívnych informačno-zábavných systémov vo vozidlách a pokročilých bezpečnostných technológií."

Nové zážitky pre vodičov a cestujúcich by mohli byť umožnené vývojom optimalizovaných prevádzkových riešení, budovaním zážitkov z pripojených vozidiel pre všetkých. Personalizované jazdné prostredia vrátane kontroly klímy a zvuku a interaktívnych zábavných systémov na zadných sedadlách by mohli nasledovať.

Kia a Uber budú spolupracovať na zmiernení celkových nákladov na vlastníctvo vozidla analýzou rôznych možností PBV a potenciálnymi ponukami predplatného služby Battery as a Service (BaaS) na zníženie počiatočných nákladov na kúpu vozidla.

Spolupráca prinesie výhody pre Uber aj pre vodičov, čo tiež povedie k rastu programu Kia Flex v Severnej Amerike s plánovanou celosvetovou expanziou v blízkej budúcnosti.

Aktuálne prevádzkovaný v niekoľkých štátoch USA, Kia Flex umožňuje vodičom vybrať si vozidlá Kia na použitie na platforme Uber. Rozšírenie programu Kia Flex ponúkne vodičom na platforme Uber komplexný balík vozidiel vrátane možností EV, poistenia a údržby.

„Vodiči na platforme Uber sú už v skorých fázach prijatia elektrických vozidiel, prechádzajú na elektrinu šesť- až sedemkrát rýchlejšie ako bežná populácia v USA a Európe," povedala Susan Anderson, viceprezidentka a globálna vedúca oddelenia rozvoja podnikania. „To je skvelé pre nás všetkých, pretože keď vodiči zdieľanej jazdy prechádzajú na elektrické vozidlá, komunity vidia troj- až štvornásobné výhody pri emisiách v porovnaní s priemerným vodičom, ktorý robí tento prechod.

„Spoluprácou s Kia a poskytovaním našich poznatkov sa snažíme rozšíriť atraktivitu a znížiť cenu elektrických vozidiel, čím ich urobíme prirodzenejšou voľbou pre viac vodičov."

Aplikácia diagnostických a preventívnych služieb Kia Connect prinesie operačnú efektivitu využitím dátovo riadených riešení na detekciu príznakov potenciálnych porúch, čím sa minimalizujú výdavky na údržbu a čas mimo prevádzky.

Predstavené tento týždeň na CES, projekt PBV značky Kia je viacfázový desaťročný plán, ktorý má za cieľ revolucionizovať odvetvie mobility a zároveň pomôcť rozvíjať ambície skupiny Hyundai Motor Group v oblasti robotiky, pokročilej leteckej mobility (AAM) a autonómnej jazdy.

Podnikanie PBV bude spočiatku založené na uvedení úplne nového modulárneho vozidla s názvom Kia PV5 s plánovaným uvedením ďalších verzií, vrátane: PV5 High Roof, PV5 Van, PV5 Chassis Cab, PV5 robotaxi a PV5 Pickup. Hoci všetky varianty budú založené na rovnakej modulárnej všestrannosti základného modelu, každý bude ponúkať jedinečnú sadu charakteristík s ďalšími špecifickými úpravami pre Uber určenými pre trh jazdy na požiadanie.

Pre viac informácií navštívte Kia Global Media Center na www.kianewscenter.com